Studenten maken hebbedingen van sloophout

4 sep 2014 11:57

Vijf studenten Engineering, Design & Innovation schuurden en laserden de afgelopen week sloophout tot design-items voor het goede doel.

Het groepje van student Martin Balk staat vandaag op het Museumplein om de producten aan de man te brengen. De opbrengsten gaan naar Just Diggit, een organisatie die geulen graaft tegen droogte.

Sloophout gered

Het groepje van student Martin Balk volgt de minor Startup Your Business in Technology. Zij kregen de opdracht om binnen één week nieuwe producten te maken uit afval of restmateriaal en deze te verkopen. Martin en zijn medestudenten wisten een partij afvalhout bij een houthandel te redden van de verbrandingsoven. De studenten schuurden en freesden dit vervolgens in de Leeuwenburg en iFabrica tot houten hebbedingen: iPhone- en visitekaartjeshouders en onderzetters, die in een interieurwinkel niet zouden misstaan.

Just Diggit

Martin licht toe: ‘Onze producten hebben een sleufje of een schepje als symbool voor Just Diggit, waaraan wij doneren. Deze organisatie graaft geulen in ontwikkelingslanden, wat de natuur ten goede komt. Door de komst van zoet water kan de bevolking voedsel verbouwen.’

Vanmiddag staat het groepje van Martin op het Museumplein om hun producten te verkopen. De studenten zijn te volgen via Spotiapp. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van JustDiggit.

Studenten ED&I Martin Balk, Marvin van Diemen, Barry de Wit, Garvin Roelans en Ibrahim Soysal.