HvA-studenten winnen Prissma’s Pitch Award

2 jul 2014 00:00 | Afdeling Communicatie

Tweedejaarsstudenten van de deeltijdopleiding Media, Informatie en Communicatie (MIC) hebben tijdens de Prissma’s Pitch Award zowel de juryprijs als de publieksprijs in de wacht gesleept.

Het team bedacht de applicatie ‘Soundlexie’, een hulpmiddel voor dyslecten. De app is voorzien van spraakherkenning waardoor de gebruiker moeilijke woorden kan inspreken. Het woord verschijnt in schrift op de smartphone. Soundlexie toont ook synoniemen en vervoegingen van het ingesproken woord.

De studenten winnen met hun idee een geldbedrag van 2.500 euro voor verdere ontwikkeling van hun idee. Docent Margriet van Eck Poppe heeft het team begeleid. ‘Ik ben trots op Melanie, Kim, Jeffrey, Tirza en Kiki. We gaan zeker meer horen van Soundlexie.’

De Prissma’s Pitch Award – voorheen Verkiezing Informatieprofessional van het Jaar – is een landelijke wedstrijd voor media- en informatieprofessionals. Studenten van de Hogeschool van Amsterdam vielen al eerder in de prijzen.