Hogeschool van Amsterdam

HvA 4e plaats hogescholen in ranking Sustainabul

13 jun 2014 13:22 | Afdeling Communicatie

Gisteren werd voor de 3e keer de Sustainabul uitgereikt. Onderwijsinstellingen zijn daarbij beoordeeld op het gebied van duurzaamheid. De HvA verwierf hierbij de 'zilveren' positie, en een 4e plek onder de hogescholen van Nederland. Afgezet in de rankinglijst naast universiteiten werden wij 10e. We zijn daarmee 6 plaatsen gezakt ten opzichte van vorig jaar toen de HvA op de totaallijst 4e werd.

Wat is de Sustainabul?

De SustainaBul is dé ranglijst van Nederlandse universiteiten en hogescholen op het gebied van duurzaamheid. Het komt voort uit een initiatief van Studenten voor Morgen. Onderwijsinstellingen zijn daarbij beoordeeld op duurzaamheid binnen zowel hun onderwijs, onderzoek als bedrijfsvoering. De ranglijst richt zich niet alleen op duurzaamheid, maar ook op transparantie hierover: instellingen moeten aan Morgen bewijzen dat zij duurzaam zijn.

Hoe scoorde de HvA?

De HvA heeft de categorie 'zilver' behaald, en scoorde goed op de thema's Inkoopbeleid, Integrale Benadering en Energie & Gebouwen. Vorig jaar behaalden we 'goud'. Veel vragen waren dit jaar anders dan vorig jaar, en de lat is daarmee ook hoger gelegd. Voor de HvA een teken dat we onze eigen duurzaamheid weer goed onder de loep moeten nemen, en we hopen volgend jaar weer hoger in de ranking te kunnen komen.

 

Klik hier om meer te lezen over de Sustainabul en de uitslag van de HvA te bekijken.