WOMEN Inc.-talkshow bij de HvA

15 mei 2014 16:06 | Afdeling Communicatie

Vrouwen gaan goed: ze zijn gemiddeld hoger opgeleid dan mannen en steeds vaker kostwinner. Toch verdienen net afgestudeerde vrouwen al in hun eerste baan minder dan mannelijke collega’s. De Hogeschool van Amsterdam (HvA) en WOMEN Inc. willen studenten stimuleren om zich alvast voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Op dinsdag 20 mei delen topvrouwen in de WOMEN Inc.-talkshow hun tips en tricks met de studenten over onderhandelen, loonverschillen en levenskeuzes.

Tijdens de WOMEN Inc.-talkshow bij leercentrum Floor van de HvA leren studenten hoe zij zelf invloed uitoefenen op het vinden van een baan en op het salaris. Zo geeft acteur Mimoun Ouaïssa een training over hoe je je optimaal aan een potentiële werkgever presenteert en goed onderhandelt over je salaris.

Acteur Mimoun Ouaïssa

Jannet Vaessen, directeur WOMEN Inc., vertelt de facts & figures over loonverschil en welke keuzes studenten en net afgestudeerden eigenlijk hebben.

Daarnaast delen onder andere Andrée van Es (demissionair wethouder Gemeente Amsterdam), HvA-alumna Sharon van Dongeren, (marketing en communicatieadviseur Port of Amsterdam) en Celine Lammers (HR manager Shell Nederland) hun persoonlijke levenskeuzes. Ze vertellen hoe zij de carrièreladder hebben beklommen en hun baan hebben gevonden.

Aan het eind van de middag krijgen de studenten tips om alles uit hun netwerk te halen en hun contacten te benutten. Tussendoor kunnen studentes zich letterlijk in geld baden: er staat een bad met de €300.000,- die vrouwen gemiddeld minder verdienen in hun loopbaan .

Datum: dinsdag 20 mei 2014
Tijden: 16.00 - 18.00 uur
Locatie: FLOOR, het debat- en activiteitencentrum van de Hogeschool van Amsterdam. Wibautstraat 2-4 in Amsterdam
Toegang: gratis, aanmelden via: www.womeninc.nl/hva/