Hogeschool van Amsterdam

Weekend van de Ondernemende Snelkookpan

23 mei 2014 17:29 | Afdeling Communicatie

In het weekend van 17 en 18 mei organiseerde ACE (Amsterdam Center for Entrepreneurship) de derde editie van de ‘Ondernemende Snelkookpan’. In het weekend van de Ondernemende snelkookpan krijgen medewerkers van de Hogeschool van Amsterdam en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten de kans om zichzelf te ontwikkelen in ondernemerschap.

Dankzij uiteenlopende workshops, lezingen van experts en andere activiteiten – zoals karaoke en yoga – leerden de deelnemers hoe zij hun concept het beste aan de man kunnen brengen, vanuit het idee dat het bij ondernemen gaat om wie je bent, wat je kunt en wie je kent. De prijs voor het beste concept ging naar een interdisciplinair team van HvA-docenten met het plan voor de applicatie SNAPPthis.In sneltreinvaart leren ondernemen

Tijdens het snelkookpanweekend werd op de binnenplaats van het Kohnstammhuis druk gewerkt aan nieuwe concepten. Dertig docenten van AHK, HvA en enkele gast-deelnemers werden begeleid door medewerkers van de minor Ondernemerschap van de HvA en door ondernemers Boris Veldhuizen van Zanten, Wendy Vos en Bram Alkema. In het weekend werden de participanten in sneltreinvaart door het programma van de minor geleid en kwamen er 11 teams tot een pitch voor de jury.

Een dag per week vrijgeroosterd

Het ondernemende idee van drie docenten van de HvA, Marije ten Brink(DMCI), Sanne Roeffel-Spil (DOO) en Doret van de Kerkhof (DEM), ging uiteindelijk aan de haal met de prijs voor het beste concept. De jury van het snelkookpanweekend, Huib de Jong (Rector HvA), Bridget Kievits (Lid CvB AHK) en Erik Boer (directeur ACE) was erg te spreken over hun plan voor de applicatie SNAPPthis. Het feit dat ze nagedacht hadden over financiering en een businessmodel gaf voor de jury de doorslag. Alle drie de docenten uit het team van SNAPPthis mogen het komende jaar een dag per week aan de slag met de ontwikkeling van hun concept.

SNAPPthis

SNAPPTHIS wordt een applicatie waarbij studenten op gezette tijden een woord opgestuurd krijgen. Zij moeten dit koppelen aan een beeld en de beeldenverzameling van de studenten wordt omgezet tot een moodboard voor de betreffende term. De bedoeling van de applicatie is dat dit de studenten helpt met associëren en het uitbreiden van hun woordenschat.

Valorisatiesubsidie maakt snelkookpan mogelijk

Naast de app SNAPPTHIS werden ook pitches gedaan voor onder meer een kringloopwinkel voor studenten op de HvA, het in de Nederlandse markt zetten van een aloë-veraproduct, het commercieel maken van een keramiekprogramma, het omzetten van het verhaal uit een boek in een reis langs de plaatsen beschreven in dat boek, en een programma opzetten om verhalen uit de Surinaamse cultuur door te vertellen gecombineerd met lekker eten. De financiering van het snelkookpanweekend en de uren die besteed worden aan de ontwikkeling van de concepten worden betaald uit de valorisatiesubsidie die ACE heeft ontvangen via het ministerie van Economische zaken.

zie ook: http://www.ace-amsterdam.org/nieuws/snappthis-wint-snelkookpan-2014/