Hogeschool van Amsterdam

Uitslag NSE bevestigt ingezet verbeterbeleid HvA

22 mei 2014 09:37 | Afdeling Communicatie

HvA-studenten waarderen hun opleiding aan HvA met een 3,67 op een schaal van 1-5. Deze score is vergelijkbaar met die van andere hogescholen in de Randstad. De inhoud van de opleiding en de kwaliteit van de docenten worden relatief goed beoordeeld. Roostering, informatievoorziening en studiefaciliteiten blijven de belangrijkste aandachtspunten. Dat blijkt uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) die vandaag bekend zijn gemaakt.

Rector Huib de Jong: 'Onze studenten zijn in het algemeen tevreden over de inhoud van hun opleiding. Maar onderwijs is meer dan alleen inhoud, en studenten zijn veel minder tevreden over belangrijke organisatorische zaken als roostering, informatievoorzieningen en studiefaciliteiten. Dat signaal nemen we serieus. Dat zijn we aan onze studenten en aan onszelf verplicht. De kritische signalen uit de NSE bevestigen de zaken waar we echt beter in moeten worden. Juist die onderwerpen hebben we het afgelopen jaar opgenomen in een krachtig verbeterprogramma: Slim Sluitend Slank. Dat programma zal vanaf het komende studiejaar resultaten opleveren. We hebben er dan ook vertrouwen in dat onze de studenten deze zaken de komende jaren positiever zullen beoordelen. 

Technische studies in top tien

De algemene tevredenheid van studenten over hun opleiding is 3,67, een daling van 0,03 ten opzichte van 2013. De beoordelingen van de opleidingen verschillen onderling sterk. HvA-studenten zijn minder tevreden over de opleidingen Bedrijfskunde MER, Leraar basisonderwijs en Commerciële economie. De drie best beoordeelde opleidingen dit jaar zijn Sport, management en ondernemen de Tweedegraads lerarenopleiding maatschappijleer (vo), en Toegepaste psychologie. Drie technische opleidingen: Forensisch onderzoek, Bedrijfswiskunde en Maritiem officier staan ook in de top tien.