HvA maakt glaasje water tijdens WK in Brazilië mogelijk

23 apr 2014 13:44 | Afdeling Communicatie

Gisteren was het Earth Day, en daarom vierden wij op de HvA het succes van negen nieuwe Join the Pipe tappunten in Benno Premselahuis en Koetsier Montaignehuis.

Earth Day

De Dag van de Aarde (Earth Day) is een jaarlijks terugkerend evenement dat plaatsvindt in 192 landen. De dag heeft als doelstelling mensen te laten nadenken over hun consumentengedrag en de invloed hiervan op de aarde.

Negen nieuwe tappunten, en dan?

Met deze tappunten op de HvA, denken wij mee met de invloed van de HvA. We zijn geen wereldverbeteraars, maar kunnen zeker klein beginnen. Want, met de realisatie van de HvA-tappunten, maken wij ook de bouw van een tappunt in Brazilië mogelijk. De bedoeling is dat hier tijdens het WK al gebruik van kan worden gemaakt, en dat de lokale bevolking er ook daarna nog lang profijt van zal hebben.

Favela Street Girls en WK in Brazilië

Oud-HvA-studente Roxanne Hehakaija zorgt voor ondersteuning van dit project vanuit Brazilië, vanuit het project 'Favela Street Girls'. Op deze manier kunnen wij de voortgang van het project inzichtelijk maken, en binnenkort de eerste foto's presenteren van het tappunt in Brazilië. Samen met Phillip Veldhuis, oprichter van Favela Street, gaat zij drie maanden naar Rio om beschadigde vrouwen een nieuwe kans te bieden door ze op te leiden tot voetbaltrainer.

Meer informatie over dit project is ook te vinden op Foliaweb .