Gemeente Amsterdam gaat Student voor de Stad-certificaten uitreiken

8 apr 2014 11:15 | Afdeling Communicatie

De gemeente Amsterdam beloont dit jaar HvA-studenten die iets bijzonders hebben betekend voor de stad. Studenten die een bijdrage hebben geleverd aan Amsterdam, kunnen in aanmerking komen voor het certificaat ‘Student voor de Stad’. De gemeente reikt de certificaten uit op 12 juni, met geldprijzen van respectievelijk 500, 200 of 100 euro voor de drie beste kandidaten.

'Voor Amsterdam zijn studenten die dingen verzinnen en leven in de brouwerij brengen verschrikkelijk belangrijk,' aldus wethouder Andree van Es van Werk, Inkomen en Participatie. 'Die studenten willen wij in het zonnetje zetten.' Alle derde- en vierdejaars HvA-studenten die met hun stage, afstudeeropdracht of minor iets voor de stad hebben betekend mogen meedoen. Zij kunnen zichzelf vóór 15 mei opgeven voor het certificaat Student voor de Stad wanneer zij aan de criteria voldoen.

Bekijk hier het filmpje.

Potentiële kandidaten

Dit jaar zijn al veel voorbeelden te noemen van studenten die zich hebben ingezet voor een beter Amsterdam. Zo organiseerde student Commerciële Economie Fabian van der Hulst het evenement 'Schaatsen voor het Emma', dat bijna € 11.000 opleverde voor het Emma Kinderziekenhuis. En studenten van de minor Management van Creativiteit en Innovatie ontworpen de verticale fietsenstalling Bikepoint voor de Zuidas. Maar waarschijnlijk zijn veel studenten met goede ideeën nog onopgemerkt gebleven. Daarom kan iedere student die een verschil heeft gemaakt en aan de criteria voldoet zich opgeven. Lees meer op: https://az.hva.nl/studenten/a-z/item/certificaat-student-voor-de-stad.html