Binnenkort bij de HvA je euro in de fruitmachine gooien?

8 apr 2014 09:57 | Afdeling Communicatie

Studenten van de Hogeschool van Amsterdam, in samenwerking met The Next Generation, willen ervoor zorgen dat er meer variatie komt in de snoep- en drinkautomaten. Ze willen dat studenten bewuste keuzes maken en daarom moeten er ook meer gezonde producten zijn.

De inhoud van de automaten laat wat hen betreft nog wat te wensen over. Daarom zijn deze studenten actief bezig geweest om erachter te komen wat studenten eigenlijk wél in de automaten willen zien. De facilitaire dienst (FS) van de HvA duidt erop dat de meningen van studenten erg belangrijk zijn. Eerder zijn er nog nooit klachten geweest over de inhoud van de automaten, waardoor werd aangenomen dat men tevreden was. Dit blijkt niet zo te zijn, want studenten willen graag nieuwe en gezondere producten zien.

De vier studenten zijn aan tafel gaan zitten met FS en leverancier van de snoepautomaten. Beide partijen staan open voor suggesties en willen samenwerken met de studenten om een nieuw assortiment in de automaten te krijgen. De studenten hebben een lijst samengesteld met de meest gewilde en gezonde producten. Ook hebben ze deze producten gepromoot op sommige locaties. Studenten waren erg nieuwsgierig en waren blij om te horen dat er eindelijk nieuwe producten zullen komen in de automaten. Nu is het afwachten en kijken wat FS en de leverancier kunnen veranderen. "Ons doel is om studenten bewuster te maken met de keuzes die ze maken", aldus student Mihrap Uzun.