Hans Amman begonnen als vicevoorzitter College van Bestuur HvA-UvA

3 feb 2014 13:34 | Afdeling Communicatie

Vandaag is prof. dr. Hans Amman begonnen als vicevoorzitter van het College van Bestuur van de HvA en UvA. Amman wordt onder meer verantwoordelijk voor de aandachtsgebieden financiën, algemene bedrijfsvoering, huisvesting en ict. Hij volgt Paul Doop op, die per 1 januari 2014 is toegetreden als lid van de Raad van Bestuur van het Medisch centrum Haaglanden.

Amman was hiervoor zeven jaar vicevoorzitter en lid van College van Bestuur van de Universiteit Utrecht (UU). Van 2000 tot 2006 was hij verbonden aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), achtereenvolgens als decaan van de Faculteit Technologie Management en lid van het College van Bestuur. Naast deze bestuurlijke functies was hij hoogleraar Computational Economics and Finance aan de TU/e. Amman begon zijn professionele loopbaan aan de UvA, waar hij - na een studie en promotie in de Economie - universitair docent werd bij de vakgroep macro-economie en vervolgens hoogleraar Computational Economics. Hij bekleedt verschillende nevenfuncties, waaronder die van voorzitter van de Audit Committee van de Stichting Almeerse scholengroep, en hoofdredacteur van het wetenschappelijke tijdschrift Computational Economics.