Amsterdamse kinderen schaatsen voor Emma Kinderziekenhuis

13 jan 2014 15:14 | Afdeling Communicatie

Aanstaande woensdag wemelt de Jaap Eden IJsbaan van de basisschoolkinderen uit Amsterdam-Oost. Negen basisscholen rukken op naar de ijsbaan op om te ‘Schaatsen voor het Emma’. De kinderen worden per rondje gesponsord door familieleden en vriendjes. ‘Schaatsen voor het Emma’ wordt georganiseerd door 3 HvA-studenten, die met de opbrengst speelgoed, muziekinstrumenten en knuffels willen aanbieden aan het Emma Kinderziekenhuis.

Het idee voor 'Schaatsen voor het Emma' komt van Fabian van der Hulst, derdejaars HvA-student CETO, Commerciële Economie voor Toekomstige Ondernemers. Voor het pre-afstudeertraject van de opleiding moesten de HvA-studenten een evenement organiseren. Ondernemer in spe Fabian heeft stiekem een idealistische inborst en besloot daarom iets te organiseren voor het goede doel.

Iets geven aan het Emma

Fabian: 'Ik wilde iets voor kinderen wilde neerzetten dat tastbaar resultaat zou opleveren, iets dat terug te zien zou zijn. Het Emma Kinderziekenhuis heeft bijna geen speelgoed, muziekinstrumenten en knuffels voor de kinderen. Met dit evenement kunnen we ervoor zorgen dat dit er daadwerkelijk komt.'

Samenwerking met stadsdeel Oost en Jaap Eden IJsbaan

Fabian en zijn medestudenten Efraïm Lumalessil en Gregory Caupain kwamen in contact met de afdeling Jeugdontwikkeling en Sportstimulering van Stadsdeel Oost, die hen hielp om de basisscholen en de Jaap Eden IJsbaan aan te schrijven. Inmiddels hebben zo'n 1700 kinderen een uitnodiging gekregen om a.s. woensdag hun beste beentje voor te zetten. Negen basisscholen hebben toegezegd, Fabian verwacht nu al ruim 300 kinderen. Vanaf 14.00 uur klinkt het startschot en kunnen de kinderen op hun manier, rijdend of klunend, zoveel mogelijk rondjes maken. De opbrengst gaat naar Stichting Steun Emma Kinderziekenuis AMC, zodat de benodigde materialen kunnen worden aangeschaft.