Hogeschool van Amsterdam

De onverwoestbare fietsband

29 nov 2013 11:05 | Afdeling Communicatie

‘Een kansrijk product dat te mooi is om waar te zijn,’ zo oordeelde de jury van de New Venture Competitie over Supreme Dutch, de inzending van Neil van den Haak en Kevin Kesteloo van de opleiding Engineering, Design and Innovation. Het concept van de studenten: een onverwoestbare fietsband.

Neil en Kevin wonnen daarmee vorige week € 500,- aan prijzengeld in de New Venture Competitie.

Ondernemen binnen HvA Techniek

Het begon al eerder: vanuit de minor Design for Life Entrepreneurship ontwierpen de studenten deze universele, onverwoestbare fietsband. Neil studeerde er zelfs op af in zijn eigen bedrijf. De stap om mee te doen aan een business plan-competitie was eenvoudig gezet, want dit product moet er komen.

New Venture Competitie

De New Venture Competitie bestaat uit drie rondes; de ideeomschrijving, een haalbaarheidsstudie en uiteindelijk een volledig uitgewerkt businessplan. Naast Supreme Dutch wonnen ook een aantal andere innovatieve ideeën.

 

Het idee van de jongens is niet nieuw, maar Supreme Dutch heeft een technologie die zich onderscheidt van andere producten door betrouwbaarheid, minder onderhoud en lagere kosten bij veel gebruik. De band ontleent zijn verend vermogen aan een combinatie van kunststoffen. Met behulp van een uniek borgsysteem is universele montage op diverse typen fietsvelgen mogelijk.

Ondernemerschap voor techniekstudenten

Binnen HvA Techniek wordt ondernemerschap actief gestimuleerd. Technische ondernemers hebben namelijk een dubbele uitdaging: vóór ze een product kunnen vermarkten, moet de techniek goed werken. Kennis van o.a. prototyping is belangrijk. Studenten krijgen daarom een compleet programma aangeboden dat bestaat uit hulp bij het ontwikkelen van het businessidee, een minor op het gebied van ondernemerschap en een afstudeeratelier met de mogelijkheid om in je eigen bedrijf af te studeren.

Technostarters op de HvA

Na de studie biedt de HvA bovendien een werkplek aan veelbelovende Technostarters . De oud-studenten kunnen zo gebruik maken van extra coaching, een uitgebreid netwerk, mogelijkheid tot deelname aan workshops en toegang tot een werkplaats. Neil is één van die Technostarters en met samenwerking van Kevin zal hij verder werken aan de groei van Supreme Dutch.

 

www.newventure.nl

www.Startuptech.nl