Studenten op de bühne van het Badhuistheater

25 mrt 2013 16:36 | Afdeling Communicatie

Stadsdeel Oost vroeg twee Bestuurskundestudenten om hun adviesrapport over het stadsdeel te pitchen tijdens een netwerkbijeenkomst in de Oosterparkbuurt op zaterdag 9 maart. De studenten bleken ware insiders van de wijk te zijn geworden.

Op de dag waarop een ultiem Hollands record werd verbroken (voor het eerst gemeten in de Bilt een etmaal non-stop regen) klommen Charlotte en Shawn op de bühne van het Badhuistheater. Na het uitschudden van natte jassen en kapotgewaaide plu's kwamen zo'n 100 buurtbewoners uit de Oosterparkbuurt met elkaar in gesprek over initiatieven in de buurt. De quote van de middag kwam van Afifa van stichting Bloem: 'Allochtone vrouwen moeten gewoon ff participeren'.

Na een semester lang onderzoek bleken Shawn en Charlotte ware insiders van de Oosterparkbuurt, meerdere bekenden liepen zij tegen het lijf. In hun pitch pleitten zij voor het organiseren van netwerkbijeenkomsten in de buurt, om het gevoel van 'eigenaarschap' bij de bewoners te vergroten. Zoals Shawn grapte was de bijeenkomst van 9 maart, die de gemeente organiseerde, al een mooi begin. De adviezen van Shawn en Charlotte werden goed ontvangen. Zo goed zelfs, dat Charlotte aan het eind van de middag het verzoek van de gemeente kreeg om volgend jaar met Bestuurskundestudenten ook het Iepenplein onder handen te nemen. Missie geslaagd!