HvA studenten genomineerd voor Bouwtalent Award 2011

7 dec 2011 12:36 | Afdeling Communicatie
Acht studenten van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) doen mee aan de BouwTalent Award 2011. De BouwTalent Award 2011 is voor alle mbo- en hbo-studenten die een bouwopleiding in Nederland volgen. De studenten werkten, alleen of in teams, aan een ontwerp. HvA-studenten Jeffrey Geel & Matthew van Lint, Pirmin Rijnbeek & Bobby Bunber, Erik Frantsen & Jordy Hof, Geert Beersma en Eric Goldhoorn dienden een ontwerp in, tot en met 12 december kun je stemmen op de ontwerpen .

Studenten die deelnemen aan de BouwTalent Award hebben dit jaar een opdracht die naadloos aansluit op de actualiteit. Ze moeten een nieuwe innovatieve bestemming ontwikkelen voor een leegstaand kantorencomplex. Lege kantoren zijn een veelvoorkomende probleem in Nederland. Daar kunnen we met z'n allen iets aan doen door ze om te bouwen tot woningen, studentenkamers, sportcomplexen of bijvoorbeeld winkelcentra.

'Vandaag de dag staat er veel kantoorruimte in Nederland leeg, terwijl al deze onbenutte ruimte gebruikt kan worden voor andere functies. Dit houdt in dat er veel aan het pand verbouwd moet worden; er moet op een slimme manier gekeken worden naar de manier waarop. Bij het gebruik van materialen wordt gekeken naar uitvoerbaarheid, duurzaamheid en transport.' Aldus Geel en Van Lint.

Studenten die de meeste stemmen in hun regio halen, winnen de regionale publieksprijs plus een geldbedrag van 150 euro. Bovendien gaan ze dan door naar de landelijke finale van de BouwTalent Award. Deze vindt plaats op donderdag 9 februari in Nieuwegein.

Stem hier