Hogeschool van Amsterdam

Screening the City

28 nov 2011 10:49 | Afdeling Communicatie
Van dinsdag 29 november t/m donderdag 1 december organiseert het Instituut voor Netwerkcultuur samen met MediaLAB Amsterdam en De Verdieping/TrouwAmsterdam het evenement: Screening the City . Drie dagen en avonden lang werken ontwerpers, programmeurs, journalisten en researchers samen aan verbeeldingen van stedelijke en sociale data en onderzoeken ze de invloed van urban screens. Er wordt gepraat over de mogelijkheid om lokale data terug te geven aan de stad.

In workshops, een expositie en filmvertoningen wordt er gewerkt met data van bewoners (van self-quantifiers tot foursquare gebruikers en figure runners ) en de infrastructuren van de 'smart city'. Het dagprogramma bestaat uit workshops en een symposium en wordt aangevuld met diverse toegankelijke avondprogramma's zoals Data op het Doek door SETUP en de co-creatie expositie Bring Your Own: Screen 2 .

PROGRAMMA Data op het Doek - Dinsdagavond 29 november, 20:00

Datavisualisaties zijn aan de orde van de dag. Het internet staat er bol van. Denk bijvoorbeeld aan tweets tijdens de Arabische Lente, het wereldwijde dataverkeer, of het Visible Data Project dat de cultuurfinanciering in kaart brengt. SETUP vindt dat de beste werken het verdienen om gezien te worden in de bioscoop. De sprekende kleuren, fascinerende vormen en betoverende bewegingen zijn indrukwekkend, zeker op het grote scherm. Een bioscoop ervaring voor kenners een nieuwkomers. Tijdens de avond kunnen bezoekers met hun smartphone stemmen op de beste datavisualisaties.

http :// www . trouwamsterdam . nl / nl / programma /2011/11/ data - op - het - doek /149/ Bring Your Own: Screen 2 - Woensdagavond 30 november 20:00

Onder de noemer Bring Your Own: Screen II presenteren De Verdieping en Florian Weigl een experimentele avond waarbij kunstenaars, culturele instellingen, galeries, academie studenten en verzamelaars van film/video hun eigen beeldmateriaal en scherm mee nemen. Wil je meedoen? Meld je aan via de site van Trouw.

http :// www . trouwamsterdam . nl / nl / programma /2011/11/ bring - your - own - screen - ii /113/ Screening the City Seminar - Donderdag 1 december / 10 - 17:00 uur

Een dag met presentaties over het gebruik en plaatsing van lokale content en data in stedelijke omgevingen. Verwacht korte presentaties over de thema's: Content op Locatie , Data in de Stad en Slimme Steden en Bewoners . Met o.a. Juha van 't Zelfde, Joost Plattel, IDFA, Stedelijk Museum & Robbert Ritmeester, VPRO Data op het Doek, Willem de Kooning Academie Rotterdam.

Voor het seminar zijn kaarten beschikbaar. Studenten reserveren een gratis ticket via rsvp@networkcultures.org (let op, reserveren is verplicht en neem je studentenkaart mee naar het event!). Niet-studenten betalen 5 euro en kunnen online een ticket kopen via: https://shop.ticketscript.com/channel/web2/start-order/rid/7YKX5M9F/language/nl .

Opening expositie Screening the City - Donderdag 1 december, 17:00

De unieke expositie Screening the City zal het 3-daagse evenement afsluiten. De expositie is voor iedereen vrij te bezoeken in De Verdieping.