Hogeschool van Amsterdam

HvA mede-organisator BOBCATSSS 2012

9 nov 2011 09:42 | Afdeling Communicatie

Op 23, 24 en 25 januari 2012 viert BOBCATSSS - hét jaarlijkse internationale congres voor informatiespecialisten - haar 20e verjaardag in Amsterdam. De organisatie is in handen van studenten en medewerkers van de Hanzehogeschool Groningen, de Hochschule der Medien (Stuttgart) en de Hogeschool van Amsterdam. Maar liefst 200 bijdragen zijn ingezonden door 32 landen wereldwijd: India, Zuid-Afrika, de VS, Brazilië en veel Europese landen.

Budapest, Oslo, Barcelona, Copenhagen, Amsterdam, Tampere, Stuttgart, Szombathely en Sheffield. Neem van iedere stad de eerste letter en de naam BOBCATSSS is geboren. De genoemde steden organiseerden - destijds in Hongarije - de allereerste editie van dit internationale congres voor informatiespecialisten. Nooit eerder vond BOBCATSSS plaats in onze hoofdstad. De HvA voelt zich dan ook zeer vereerd om straks alle studenten en professionals in Amsterdam te mogen verwelkomen en verwacht zo'n vierhonderd geïnteresseerden.

In 2012 staat het thema Information in E-motion centraal. Informatie is tegenwoordig overal en continue digitaal in 'beweging' en ook beschikbaar via verschillende (nieuwe) kanalen, zoals Twitter. Deze ontwikkelingen roepen nieuwe juridische, technische en sociologische vragen op die allerlei emoties teweegbrengen. Informatiespecialisten spelen een cruciale rol bij het vormgeven van de informatiesamenleving. Eén onderwerp dat tijdens het symposium aan de orde zal komen is het Nieuwe Werken: je kunt vandaag de dag overal aan het werk, of dit nu thuis, op het werk of in het café is.

De officiële opening is op 23 januari 2012 in het Tropenmuseum (KIT). Keynote speakers Geert Lovink en Karin Spaink gaan een prikkelende presentatie houden over respectievelijk A world beyond Facebook: Alternatives in Social Media en Privacy is the cornerstone of personal safety . Het congres bestaat verder uit diverse parallelsessies, workshops en lezingen van studenten, docenten en professionals

Ga voor aanmelden en het programma naar www.bobcatsss2012.org . BOBCATSSS 2012 is ook te volgen via Facebook , Linkedin en Twitter .