HvA-Fysiotherapie voor het derde jaar in prijsuitreiking

16 nov 2011 09:00 | Afdeling Communicatie
Drie studenten Fysiotherapie van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) behaalden op 10 november 2011 de gedeelde tweede plaats bij de Jacco den Dekker scriptieprijs van het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie (KNGF). Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt voor de beste scriptie van alle studenten Fysiotherapie in Nederland. Bijzonder is dat studenten van de HvA-opleiding Fysiotherapie nu drie jaar achtereen in de prijsuitreiking staan: in 2009 en 2010 wonnen HvA-studenten Fysiotherapie de eerste prijs.

Dit jaar presenteerden HvA-studenten Lotte Schut, Flora Muijzer, Saskia Trimbos op deskundige wijze de bevindingen van hun onderzoek, onder leiding van dr. Raoul Engelbert, lector en opleidingsmanager Fysiotherapie aan de HvA.

De jury vond het een gedegen wetenschappelijk onderzoek en was onder de indruk van de gepresenteerde resultaten over het hypermobiliteitssyndroom. De studenten hebben voor hun onderzoek metingen gedaan bij 115 HvA-studenten en vergeleken hun gegevens met die van dansers van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

De deuren van de balletacademie gingen open via student Flora Muijzer, die zelf danste op de academie. De studenten dienden een scriptievoorstel in en zo kreeg het onderzoek naar hypermobiliteit meer vaart. Muijzer: 'Binnen het grote onderzoek kijken wij naar het verband tussen hypermobiliteit van gewrichten, de conditie van de huid en de bloeddruk. We denken dat soepele mensen ook een lagere bloeddruk hebben en een soepeler huid.' Volgens Muijzer is er nog een hoop te ontdekken.