Halbe Zijlstra op bezoek bij de Hogeschool van Amsterdam

15 nov 2011 16:33 | Afdeling Communicatie

Op donderdag 10 november jl heeft staatssecretaris Halbe Zijlstra van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een werkbezoek aan de opleiding Sport, Management en Ondernemen van de HvA afgelegd. De staatssecretaris heeft een les Tai Chi bijgewoond en is daarna met studenten en docenten in gesprek gegaan over goed onderwijs. Dit op uitnodiging van opleidingsmanager Ikina Morsch om te komen kijken in de klas, na uitspraken van Zijlstra over de kwaliteit van het hbo. Na dit gesprek heeft de staatssecretaris een presentatie over onderzoek in het Voedingslab van het domein Bewegen, Sport en Voeding (BSV) bijgewoond en heeft Arne Hendriks, student van de Academie voor Lichamelijke Opvoeding hem uitgelegd hoe een Ipad gebruikt kan worden voor onderzoek in het bewegingsonderwijs.

Aan het einde van het werkbezoek heeft domeinvoorzitter BSV Jacomine Ravensbergen staatssecretaris Zijlstra het rapport 'Kansen voor het hoger onderwijs in Olympisch Amsterdam', de regionale uitwerking van het landelijke Sectorplan Sportonderzoek en -onderwijs, aangeboden.

Meer informatie over het verloop van het bezoek is te vinden op http://www.foliaweb.nl/onderwijs/zijlstra-in-vliegende-vaart-door-dbsv/