Hogeschool van Amsterdam

Einde van duurzaamheidsweek, geen einde duurzaam denken

14 nov 2011 16:06 | Afdeling Communicatie

Vrijdag 11/11 was het einde van een week hard werken met het thema duurzaamheid. Op het AMFI aan de Mauritskade werden alle werken van de studenten tentoongesteld. De verschillende duurzame projecten zijn nu aan hun einde gekomen, maar voorvechter van de duurzaamheid Jan Piscaer hoopt niet dat dat een einde aan het ‘duurzaam’ denken betekent.

"Ik hoop dat we de studenten tot actie hebben aangezet," aldus Piscaer over de week. "We moeten niet alleen deze week aan duurzaamheid denken, maar altijd. Ik hoop dat we bereikt hebben dat het niet een thema is, maar dat duurzaamheid overal in gaat zitten." We lopen door de school en Piscaer laat de projecten van de studenten zien. De studenten die gewerkt hebben aan de 'Make a Forest-opdracht', hebben geen geluk gehad. De harde wind en regen hebben verschillende zelfgemaakte boompjes al kapot gemaakt.

Dan volgt een lokaal met een tiental warme truien en een groep docenten die de truien staan te bekijken. "Ik ben wel trots als ik het eindresultaat van de projecten zie," aldus Piscaer. "Hoewel sommige studenten wel wat meer gedurfd hadden mogen zijn."

Degenen die de hele week met duurzaamheid zijn bezig geweest zijn de studenten. Verschillende duurzame projecten kwamen bovenop hun reguliere schoolwerk, en dat was best stressen. "Wij gingen een tijdschrift maken over de duurzaamheidsweek, maar we wilden wel dat de studenten het echt gingen lezen," vertelt Juliette Sijnja. "We moesten iets bedenken om het te promoten, en toen ontstond The Green Bitch. Eerst dachten we bij dit project 'we doen dit wel even'. Maar nu het bijna voorbij is, kan ik wel zeggen dat het een van de leukste weken op het AMFI was. We werden helemaal vrij gelaten in de opdracht, waardoor we precies konden doen wat we zelf wilden! We zijn er druk mee bezig geweest, maar het was superleuk én een goede oefening." De studenten weten nog niet of en hoe ze hun Green Bitch in leven gaan houden. De duurzaamheidsweek is een jaarlijks terugkerend project op het AMFI. Komt The Green Bitch volgend jaar ook terug?