Week van de duurzaamheid bij HvA en UvA

7 nov 2011 10:48 | Afdeling Communicatie
In de Week van de Duurzaamheid (7 - 11 november) focussen de HvA en de UvA op milieubewustzijn en duurzaamheid. Tijdens deze week vinden er verschillende projecten en evenementen plaats en is er een dagelijks avondprogramma met lezingen, debat en discussie. Bij de modeopleidingen van AMFI, onderdeel van de HvA, wordt deze week door 300 studenten aan duurzame projecten gewerkt.

Duurzaamheid krijgt binnen de HvA en UvA steeds meer prioriteit. Studenten en medewerkers houden zich in onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering bezig met de verduurzaming van de HvA, de UvA, en hun omgeving. In een afwisselend avondprogramma voor studenten en medewerkers van beide instellingen worden de verschillende initiatieven nader belicht. Sprekers als Paul Doop (waarnemend voorzitter College van Bestuur), Robert van den Hoed (lector Clean Tech), Rosa Uylenburg (directeur ACELS) en Roland Waardenburg (duurzame ondernemer en voormalig vice-president Corporate Responsibility bij Ahold) spreken zich uit over het belang van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Duurzaamheid bij AMFI

Een van de voortrekkers van duurzaamheid binnen de AMFI is docent Jan Piscaer. Piscaer is onder meer initiatiefnemer van een docentenprogramma om duurzaamheid in het onderwijs te integreren. 'Duurzaamheid is geen hype, maar een norm,' aldus Piscaer. 'We willen daar in ieder vak iets van meegeven. Of je nu een fabriek inricht, een ontwerp maakt of een balans opstelt, denk erover na of het goed is voor de wereld wat je doet. We willen naar een situatie toe waarbij duurzaamheid niet apart benoemd wordt, maar op een vanzelfsprekende manier deel uitmaakt van alles wat we doen.'

Een kleine greep uit de projecten tijdens de week van de duurzaamheid: