Hogeschool van Amsterdam

WAT DOE JIJ UIT op 10 oktober?

20 sep 2011 10:01 | Afdeling Communicatie
Trek die stekkers er maar uit! Op 10 oktober lanceert 10:10 The Energy Challenge de Nationale Elektriciteitsmeter, met input van TenneT. Een primeur, want nooit eerder is het elektriciteits verbruik in Nederland live te zien geweest. Met de actie daagt 10:10 heel Nederland uit om de meter op 10 oktober naar beneden te brengen door maximale elektriciteitsbesparing. Samen geven we de wereld een signaal: energiebesparing is belangrijk en burgers, bedrijven en politiek kunnen hier veel meer aan doen.

De UvA en HvA zijn partners van 10:10, net als VARA, Microsoft, Spits, Hivos, ASNbank, Liander en MilieuCentraal. We ondersteunen de activiteiten van 10:10 met veel enthousiasme en dragen uiteraard zelf ook bij aan het succes van de actie.

De Nationale Elektriciteitsmeter is op 10 oktober online te volgen via http://watdoejijuit.nl . De mogelijkheden om mee te doen thuis en op het werk zijn eindeloos. 10:10 inspireert en faciliteert met tips , checklists en een postermaker . Inzicht in verbruik leidt tot besparing. De tips zijn makkelijk zelf toe te passen: de wasdroger uitlaten of de computer uit in plaats van stand by. Besparingen van 30% op de energierekening zijn haalbaar. Dat zal de meeste mensen in deze tijd goed uitkomen.

WAT DOE JIJ UIT? laat zien dat energieverbruik verminderen niet alleen noodzakelijk, maar vooral mogelijk en eigenlijk best makkelijk is. Zie hier de commercial .