HvA-Team wint internationale BIM-ontwerpwedstrijd

21 sep 2011 17:19 | Afdeling Communicatie
Een studententeam van de Hogeschool van Amsterdam heeft de internationale 48 uurs BIM-competitie gewonnen die van 8 tot 10 september werd gehost vanuit BuildingSMART in Singapore. Als enige Europese team lieten zij 18 internationale teams, in de categorie 'Educatief', achter zich.

Duurzaamheid in ontwerp Volgens de jury maakte het HvA-studententeam het best gebruik van duurzaamheid in het ontwerp. Bovendien is het ontwerp in elke fase compleet en toonde het team professionaliteit. BuildingSMART Singapore voorzitter William Lau voegt hieraan toe: "De winnende teams hebben de integratie van BIM tools gedemonstreerd gedurende de gehele projectcyclus. Van ontwerp tot voorzieningen en onderhoud, zelfs na voltooiing van het gebouw.

Het HvA-studententeam bestaat uit studenten van verschillende opleidingen en opleidingsstatuten én professionals. Vanuit een studielokaal in het HvA-gebouw bij het Amstelstation werkte het HvA-studententeam aan het winnende ontwerp. Het initiatief voor deelname is genomen door Willem Verbaan, lector duurzame gebiedsontwikkeling bij domein Techniek. Vanuit het onderzoeksprogramma 'De Stad' start hij momenteel een BIMlab bij de HvA.

HvA BIMlab Dit jaar nog zal het HvA BIMlab meer vorm krijgen. De BIM-methodiek zal hierdoor een vaste plek krijgen binnen het onderwijs. Hiervoor wordt ook de samenwerking met het bedrijfsleven aangegaan.