Hogeschool van Amsterdam

Dames UvA/HvA tweede bij Dam tot Dam

20 sep 2011 09:43 | Afdeling Communicatie
Het dameswedstrijdteam van USC UvA/HvA is tweede geworden in de Dam tot Damloop gisteren. De dames deden het opvallend goed in de loop van Amsterdam naar Zaandam. De heren eindigden teleurstellend op een zesde plaats, hoewel 'naar vermogen is gepresteerd'.

Van het dameswedstrijdteam liep groepsdocente Tracy van Beest (1.05.09) de snelste tijd. Bij de heren was dat student Geneeskunde Tigran Zacharian (1.00.06). Rik Steenkamp was met een tijd van 1.07.29 de snelste loper van de recreanten en behaalde de 253e plaats.

In totaal liepen 730 lopers voor het team USC UvA/HvA mee aan de Dam tot Damloop. Dertig lopers in het speciale wedstrijdteam, zevenhonderd recreanten. Het parcours van 16,1 kilometer van Amsterdam naar Zaandam werd overgoten met emmers neerslag, wat het lopen enigszins bemoeilijkte.

Toch kijkt aldus Maurice Maas, adviseur van het Universitair Sport Centrum (USC) en als coördinator betrokken bij de organisatie, terug op een geslaagde editie. 'Na de wedstrijd hebben we gek genoeg kunnen nagenieten in het zonnetje. En we zijn natuurlijk hartstikke blij met de opvallend goede prestatie van onze dames.'

Bron: Folia Web