Hogeschool van Amsterdam

Studenten Product Design winnen ontwerpwedstrijd Caravana 2011

26 mei 2011 13:47 | Afdeling Communicatie

Van 20 t/m 25 januari 2011 vond in Leeuwarden de 51e editie van kampeerbeurs Caravana plaats. In het kader van het beursthema 'Toon de toekomst' werd voorafgaand een ontwerpwedstrijd georganiseerd.

HvA-studenten Product Design Maxim Spronk en Jasper de Boer sleepten beide hoofdprijzen in de wacht. Zij ontwierpen de camper en caravan van de toekomst.

Uit de vele inzendingen werd door een vakkundige jury uit de kampeerindustrie een selectie gemaakt. De vijf campers en vijf caravans werden op de Caravana tentoongesteld. Tijdens de opening van de beurs werden de twee winnaars bekend gemaakt. Eerstejaars student Jasper de Boer ontwierp de Lightstream . De Jury: 'Het unieke design, het slaapcomfort, keukencomfort, genoeg opbergruimte en veiligheid zijn de belangrijkste aspecten om het ontwerp tot winnaar van caravan van de toekomst te kronen uit de vele kwalitatief hoogwaardige ingezonden ontwerpen.' Design en uitvoerbaarheid waren de belangrijkste wegingsfactoren bij het ontwerp van tweedejaars student Maxim. 'De Aero is een uitdagend en functioneel design waarin we de toekomstige campergeneratie zien rondrijden. Kortom: gaaf ontwerp dat aanspreekt.', aldus de vakjury.