Hogeschool van Amsterdam

Jet Bussemaker lid College van Bestuur Universiteit en Hogeschool van Amsterdam

26 mei 2011 13:48 | Afdeling Communicatie
Jet Bussemaker is per 1 maart 2011 benoemd tot lid van het College van Bestuur (CvB) van de Universiteit van Amsterdam en Hogeschool van Amsterdam. Binnen het CvB zal zij de functie van Rector HvA bekleden.

Jet Bussemaker (1961) was van 2007 tot 2010 staatssecretaris bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, in het vierde kabinet Balkenende. Ze was in die functie onder meer verantwoordelijk voor de langdurige zorg, ouderenbeleid, sport en medisch-ethische vraagstukken. In de periode daarvoor, van 1998 tot 2007, was zij lid van de PvdA-fractie in de Tweede Kamer. Zij is thans o.a. Kroonlid van de SER. Bussemaker heeft veel ervaring in het Amsterdamse hoger onderwijs. Aan de Universiteit van Amsterdam studeerde ze cum laude af in de politicologie. In 1993 promoveerde zij aan dezelfde universiteit op een proefschrift getiteld: "Betwiste zelfstandigheid. Individualisering, sekse en verzorgingsstaat". Voor dat proefschrift ontving zij in 1994 de prijs van de Nederlandse Kring voor de Wetenschap der Politiek. Tussen 1993 en 1998 was Jet Bussemaker werkzaam als universitair docent aan de Universiteit van Amsterdam. In de periode 1991-2007 was zij als universitair docent verbonden aan de vakgroep Politicologie en Bestuurskunde van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Niek Urbanus, voorzitter van de Raad van Toezicht van de Universiteit en Hogeschool van Amsterdam, is zeer verheugd met de komst van Jet Bussemaker. "Zij is een zeer ervaren en bekwame bestuurder, die uitstekend past in het profiel van de Universiteit en Hogeschool van Amsterdam. Zij kent het Amsterdamse hoger onderwijs goed. Wij zijn er daarom van overtuigd dat zij als Rector veel zal betekenen voor de Hogeschool van Amsterdam en wensen haar veel succes en plezier in haar nieuwe functie".