Centre for Applied Research on Business and Economics

Redt technologie de winkelstraat?

Webinar Meer bezoekers naar mijn winkel

9 dec 2020 13:02 | CAREM

Kunnen mkb-winkeliers meer klanten trekken door de inzet van innovatieve technologie? Wat is de impact van instore technologie zoals interactieve schermen en augmented reality en hoe maak je als winkelier het slimste gebruik van recente innovaties? Die vragen staan centraal in het webinar Meer bezoekers naar mijn winkel, dat de HvA en Stad&Co op maandag 14 december organiseren.

Het webinar vormt de afsluiting van een driejarig onderzoek, dat de HvA samen met Stad & Co uitvoerde. In dit onderzoek experimenteerden onderzoekers van het Store Innovation Lab, MKB-winkeliers en technologieleveranciers met vier nieuwe technologieën: interactieve schermen in de etalage, een mobiel loyaliteitsplatform, locatiespecifieke berichten en augmented reality.

Uit het onderzoek komt naar voren dat winkeliers met innovatieve technologieën een deel van hun klandizie kunnen terugwinnen. De mate waarin dit lukt is hangt wel af van het soort technologie dat in de winkel wordt gebruikt. Vooral technologie die makkelijk in het gebruik is, geen privacyvraagstukken oproept en van directe toegevoegde waarde voor de klant is ('what's in it for me?'), draagt positief bij aan winkelbezoek. Het webinar vindt plaats op maandag 14 december van 09.00 tot 10.30 uur en is online te volgen via Zoom.

Lees hier meer informatie over het onderzoek.

Lees hier meer informatie over webinar.