BOOT

Update corona-maatregelen: ondersteuning op afstand

9 apr 2020 21:52 | BOOT

Wij gaan online zo goed mogelijk door en blijven bereikbaar!

Achter de schermen heeft het BOOT-team hard gewerkt en nagedacht over een manier waarop wij bewoners en kinderen zo goed mogelijk op afstand kunnen blijven ondersteunen.
Inmiddels is het volgende in gang gezet:

Spreekuren

De spreekuren worden telefonisch doorgezet op afstand. Studenten van BOOT zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00-17.00 uur op telefoonnummer: 06 – 420 10 760.

Bewoners kunnen vragen stellen over financiën, administratie of juridische kwesties. En als bewoners gewoon een praatje willen maken, zijn ze ook welkom om te bellen.

Bonusklas en Keukentafel

Alle kinderen van de Bonusklas en de Keukentafel ontvangen sinds vorige week begeleiding op afstand van HvA-studenten. Er is een nieuwe reader gemaakt met handvatten voor de studenten. De studentmedewerkers die hen normaal ook begeleiden, houden ook nu alles nauwlettend in de gaten. De eerste weken gaat het vooral over een inventarisatie wat het gezin nodig heeft en welke behoefte het kind heeft in deze nieuwe situatie.

In Nieuw-West volgen 200 kinderen de Bonusklas begeleid door 60 studenten, en 20 gezinnen krijgen ondersteuning bij de Keukentafel door 20 studenten. In Zuidoost gaat het om 40 gezinnen van de Keukentafel, begeleid door 40 studenten.

Gezinnen die geen begeleiding ontvangen vanuit de Keukentafel of de Bonusklas kunnen ook bij ons terecht voor vragen over thuisonderwijs via het nummer: 06 – 420 10 760.

De Amsterdamse zaak

Studenten van de Amsterdamse zaak ondersteunen ondernemers in zwaar weer met administratie. Met akkoord van de ondernemers, de gemeente en de studenten, is vorige week de administratie rondgebracht, zodat de stagiairs van HBO en MBO thuis verder kunnen werken.

Overige ondersteuningsbehoefte

Tot slot komen er veel verschillende vragen en ondersteuningsbehoeftes op ons af. Wij bepalen per situatie of wij deze ondersteuning zelf kunnen bieden, of kunnen doorverwijzen naar een geschikte andere instantie, organisatie of initiatief.

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande nog vragen of ideeën? Mail: Boot@hva.nl