Hogeschool van Amsterdam

BOOT

Burendag 2018 Gravestein en Geldershoofd

18 jul 2018 12:48 | BOOT

Van februari tot en met juni 2018 hebben vier studenten van de opleiding Ergotherapie (Marieke, Annebel, Eva en Karlijn) zich ingezet voor het project ‘Bakkie op het plein’.

'Bakkie op het plein' is een stand gepositioneerd midden in de G-buurt. Bewoners krijgen thee en koffie aangeboden en worden geattendeerd op de activiteiten die worden aangeboden door verschillende organisaties. Daarnaast worden activiteiten voor kinderen georganiseerd. Een bijkomend doel is om de samenwerking te bevorderen tussen de verschillende organisaties en om navraag te kunnen doen bij buurtbewoners naar hun behoefte op het gebied van activiteiten in de wijk.

Op woensdag 13 juni jl. is een buurtbijeenkomst georganiseerd om bewoners van Geldershoofd en Gravestein te vragen wat zij goed of minder goed vinden aan het project ‘Bakkie op het plein’. Hierbij waren ook Enid Pieters, Gebiedsmakelaar G-Buurt van Stadsdeel Zuidoost en Dorien Groeneveld van VenZo aanwezig.

Voor deze buurtbijeenkomst hadden de studenten Ergotherapie verschillende activiteiten georganiseerd. Er was een koffietafel waar de aanwezigen met een kopje koffie of thee met elkaar in gesprek konden gaan, een wensboom waarin wensen konden worden gehangen en er waren diverse sport- en spelactiviteiten voor de kinderen. Wanneer de allerkleinsten daarvan hongerig waren geworden konden ze snoepen van gezonde snacks in de vorm van groente- en fruitsticks. Ook de smoothies vielen in de smaak. Het was, zeker voor de kinderen, een geslaagde dag.

Naast deze buurtbijeenkomst zijn de studenten ook de straat op gegaan om te vragen naar ideeën van buurtbewoners die kunnen bijdragen aan verbetering van de leefbaarheid in de wijk. De studenten gaven aan dat het lastig is om contact te maken met bewoners en dat hier meer tijd aan besteed moet worden. Daarnaast vinden organisaties het doel niet duidelijk. De studenten bevelen aan om het doel op een andere manier te bereiken. Dus een andere insteek van het project. Vanaf september starten er vier nieuwe studeten die zich bezig gaan houden met de nieuwe vormgeving van Bakkie op het plein.