Hogeschool van Amsterdam

BOOT

BOOT neemt SalsA over!

1 sep 2016 14:57 | BOOT

Vanaf aankomend studiejaar (2016-2017) zal het programma Stad als Academie (SalsA) onder de vlag van BOOT voortgezet worden. Door de overname van SalsA zorgt BOOT, in samenwerking met partnerorganisaties, voor een doorlopende leerlijn binnen onze educatieve programma’s. SalsA biedt laagdrempelige coaching aan de doelgroep middelbare scholieren – een doelgroep die BOOT nog niet bedient. Ook wordt het netwerk van BOOT op deze manier breder verspreid over de stad.

SalsA is een programma waarbij 60 eerstejaarsstudenten van de opleiding Pedagogiek een schooljaar lang de persoonlijke coach van een leerling op één van de drie betrokken middelbare scholen in Amsterdam Noord, Oost en Nieuw-West. Wekelijks zullen zij op de scholen aanwezig zijn om de leerlingen een uur lang individuele aandacht te geven. Ze worden begeleid door vier derdejaarsstudenten die, ook in het kader van hun stage, de coördinatie van het gehele programma op zich nemen en de eerstejaarsstudenten in het opdoen van de waardevolle praktijkervaring ondersteunen.

Kansen voor leerlingen worden vergroot door ook buiten school aandacht te besteden aan het ontwikkelen van kwaliteiten en talenten. Studenten werken aan de competenties die van belang zijn voor de latere beroepsuitoefening. Resultaten zijn zowel bij leerlingen als bij studenten zichtbaar op persoonlijk, sociaal, cultureel en academisch gebied, waarbij te denken valt aan groeiend begrip voor de levensstijl of geloofsovertuiging van een ander of het ontwikkelen van perspectief ten aanzien van toekomstig werk of studie.

Spreekt het programma je aan? Like dan snel de Facebookpagina van BOOT HvA om op de hoogte te blijven van de voortgang van SalsA.

Verder hebben we op dit moment nog één openstaande vacature voor een derdejaarsstagiair bij SalsA, solliciteren kan nog steeds (maar nog maar heel even) via de vacature!”