Hogeschool van Amsterdam

Centre of Expertise Applied Artificial Intelligence

Wie maakt kans op een Dutch Applied AI Award?

Je kunt vanaf nu nomineren!

1 apr 2021 09:00 | Applied Artificial Intelligence

Vorig jaar, tijdens de Maand van de AAI in november, reikte het Centre of Expertise Applied Artificial Intelligence voor de eerste keer de Dutch Applied AI Award uit! Dat smaakte naar meer...

En dus zijn we terug met een tweede editie! Onze award maakt deel uit van de Computable Awards en is voor leveranciers van AI-oplossingen, startups in het AI-werkveld en mooie voorbeelden van de implementatie van AI. Deze award wordt gezamenlijk georganiseerd met de Hogeschool van Amsterdam, Computable en podcast De Dataloog.

Draag je favoriete persoon of ICT-organisatie voor, aan de hand van een project dat je in de laatste twaalf maanden is opgevallen. Het kan daarbij gaan om projecten die bijzonder geslaagd, innovatief of omvangrijk zijn geweest.

Het is voor het zestiende jaar op rij dat Computable in oktober 2021 de Computable Awards uitreikt. Deze prijzen worden toegekend aan bedrijven, projecten en personen die zich volgens Computable-lezers in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden.

Uit de partijen die worden voorgedragen selecteert een onafhankelijke vakjury voor elke award vijf genomineerden. De ranking door de jury en het aantal stemmen van Computable-lezers bepalen elk voor de helft welke genomineerde de award in oktober ontvangt. Het aantal keren dat een partij wordt voorgedragen voor een nominatie speelt geen rol, de kwaliteit van de onderbouwing en informatie over het genoemde project wel.

De HvA heeft op 1 januari 2020 een expertisecentrum Applied AI opgericht. Nu een Centre of Expertise. Daarmee investeert de hogeschool in de ontwikkeling van onderzoek en onderwijs van toegepaste AI binnen alle domeinen en studierichtingen. Iedere faculteit beschikt over een lab, waar onderzoek wordt verricht op het snijvlak van AI en een toepassingsgebied.

Samenwerken? Leuk! Neem daarvoor contact met ons op via appliedai@hva.nl of neem een kijkje op hva.nl/appliedai