Hogeschool van Amsterdam

Alumni

Seminar 'Benchmarking met SBR voor het MKB' 15 mei 2014

22 apr 2014 00:00 | CAREM

Het kenniscentrum CAREM en het expertisecentrum Instant Reporting organiseren op donderdagmiddag 15 mei een seminar over 'Benchmarking met Standard Business Reporting (SBR) voor het MKB'.

Nieuwe onderzoeksresultaten uit het project 'SBR in Bedrijf' worden gepresenteerd en besproken met brancheverenigingen, overheidsinstanties, banken en intermediairs. SBR is niet langer een "verplicht" nummer, maar kan breder worden toegepast. Hoe? Dat hoort en ziet u tijdens het seminar.

Via deze link kunt u zich gratis aanmelden om het seminar bij te wonen. Aan deelnemers worden twee PE-punten uitgereikt.

De mogelijkheid om met SBR te kunnen benchmarken was niet voorzien bij de invoering van SBR. Tijdens het seminar ' Benchmarking met Standard Business Reporting (SBR) voor het MKB' krijgt u meer te horen over de praktijkmogelijkheden. De alternatieven worden besproken waarop de informatieketen voor branchespecifieke benchmarking mogelijk wordt gemaakt door accountants, brancheorganisaties en softwareleveranciers. Het seminarprogramma bestaat uit een presentatie van hoofdonderzoeker Eric Melse en presentaties van sprekers van UNETO-VNI, de NOVAK en XBRL-Nederland. Geëindigd zal worden met een vragenronde met de bedoeling om de discussie over SBR in het MKB te inspireren. Download via deze link het volledige middagprogramma.

Het onderzoek dat aan u wordt gepresenteerd is onderdeel van het project 'SBR in Bedrijf' en gebaseerd op het voorgaande onderzoek naar de mogelijkheden van Standard Business Reporting (SBR) voor MKB-bedrijven in Nederland. Het eerdere onderzoeksrapport is via deze link te downloaden.

Meer informatie: www.hva.nl/carem en www.instantreporting.nl