Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

Challenge Ondernemend Participeren

And the Winner is ...

22 jan 2020 00:00 | Urban Governance

Op 19 december was de feestelijke eindbijeenkomst van de Challenge Ondernemend Participeren. Tijdens deze bijeenkomst pitchte twee ondernemers hun visie over hoe er ondersteuning kan worden geboden aan ondernemend participeren in hun wijk.

Betrokken partners in de stad zijn op zoek naar een duurzame ondersteuningsstructuur in de wijk voor kleinschalig ondernemerschap en ondernemend participeren. Tijdens de challenge stonden twee mooie pitches centraal van de finalisten, stichting Aminah (West) en Grubbenhoeve (Zuidoost) met voorstellen hoe vorm te geven aan ondersteuning van het ondernemend participeren in hun wijk. Dit zodat de bewoners hun ondernemende ideeën kunnen ontplooien en toe kunnen werken naar financiële zelfstandigheid.

De finale was spannend met deze, beide op hun eigen wijze, sterke voorstellen. De jury die bestond uit: stichting DOEN, coöperatie Vrije Uitloop Breda, Lyviënne Maria Blackman (kijkend vanuit deelnemersperspectief) en de gemeente Amsterdam (WPI team Activering) en gaf veel waardevolle tips en feedback, en koos uiteindelijk Social Firma Aminah als winnaar van de Challenge. Social Firma Aminah in West wilt deelnemers ondersteunen in hun weg naar ondernemerschap.