Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

5 tot en met 11 oktober is de Week van de Jonge Mantelzorger

Lectoraat LZO onderzoekt ervaringen

6 okt 2020 15:12 | AKMI

Het lectoraat Langdurige zorg en ondersteuning doet al een paar jaar onderzoek naar de ervaringen van HvA studenten die naast hun studie mantelzorg verlenen.

De belangrijkste uitkomsten zijn dat deze studenten vooral erkenning van zowel medestudenten als docenten willen, en dat van de HvA een meer actieve rol wordt verwacht bij het signaleren van studerende mantelzorgers die zich nog niet bewust zijn van hun situatie. Momenteel loopt er nog een onderzoek naar studerende mantelzorgers, de resultaten hiervan zullen eind dit jaar gepubliceerd worden.

Rick Kwekkeboom, lector LZO, vertelde, op verzoek van Mantelzorg.nl, wat zij geleerd heeft uit het eerdere onderzoek en wat zij op basis daarvan onderwijsinstellingen aanraadt om passend onderwijs voor mantelzorgende studenten te organiseren.