Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

Boek 'Art in social work practice' blijkt succesvol

Al 66 social work opleidingen gebruiken het boek ‘Art in social work practice'

19 sep 2019 13:02 | AKMI

Begin 2019 verscheen het boek Art in social work practice. Een verzameling succesvolle methodes om kunst en cultuur toe te passen in sociaal werk, samengesteld door HvA-lector Eltje Bos en professor Ephrat Huss van de Ben Gurion University in Israël. Nu, een klein jaar later, gebruiken 66 universiteiten en hogescholen uit de hele wereld het boek in hun social work opleiding.

Dr. Eltje Bos (lector Culturele en Sociale Dynamiek) heeft zelf ook twee hoofdstukken geschreven, onder andere over de effectiviteit van kunstgerelateerde interventies: Why are art-based interventions useful in social Work practice.

Bos en Huss zijn bijzonder blij met dit resultaat en met de mogelijkheid om studenten van zo veel instellingen te informeren over de toepassing van kunst en cultuur in sociaal werk. Zij hopen dat naast onder andere Duitsland, Nigeria, Engeland, de Verenigde Staten en Nigeria universiteiten en hogescholen van meer landen het boek zullen aanschaffen voor gebruik door hun docenten.

Het boek bevat ruim 25 voorbeelden van effectieve toepassingen die vaak nog niet eerder in literatuur waren vastgelegd. Bijvoorbeeld:

• Art based onderzoek
  • Visuele antropologie