Hogeschool van Amsterdam

Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

Week van de jonge mantelzorger 2018 : 4 tot en met 10 juni

Lectoraat Community Care vraagt aandacht voor jonge mantelzorgers

4 jun 2018 16:05 | AKMI

De week van 4 tot en met 10 juni 2018 is de week van de jonge mantelzorger. Instanties in heel Nederland vragen aandacht voor jonge mantelzorgers, geven tips, organiseren evenementen en benadrukken het belang van aandacht voor jonge mantelzorgers en de moeilijkheden die zij kunnen ervaren bij hun zorgtaken in combinatie met school, opleiding, werk en sociaal leven.

Onderzoeker Lotte Stolk van lectoraat Community Care spreekt 7 juni in pakhuis De Zwijger over haar ervaringen als jonge mantelzorger. Zij is momenteel betrokken bij het opzetten van het expertiselab jonge mantelzorgers in samenwerking met de VU.

Lectoraat Community Care heeft niet alleen deze week aandacht voor jonge mantelzorgers, maar doet al jaren onderzoek naar jonge mantelzorgers en mantelzorg in het algemeen. De lector en onderzoekers van Community Care hebben de afgelopen jaren verschillende projecten over dit onderwerp uitgevoerd en hebben diverse onderzoeken naar dit onderwerp gedaan. Lector Rick Kwekkeboom gaf in 2017 en 2018 een aantal lezingen over mantelzorg, o.a. binnen het HvA-thema "brandende kwesties" in juni 2017.