Hogeschool van Amsterdam

Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

Mark van den Heuvel start als Hoofd Kenniscentrum

25 jun 2018 16:37 | AKMI

Op 1 september 2018 start Mark van den Heuvel als hoofd van het Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie; het kenniscentrum van de faculteit Maatschappij en Recht. Van den Heuvel is aangesteld om het onderzoeks- en onderwijsprogramma van het AKMI verder te ontwikkelen.

Samen met onder meer lectoren en opleidingsmanagers gaat Van den Heuvel zich focussen op de inhoudelijke koers van de tien lectoraten en de drie masteropleidingen van het AKMI. Belangrijk hierbij is het verder integreren van onderzoek en onderwijs, om zo de impact van de HvA op de samenleving te vergroten. Van den Heuvel: “Wat is er aan de hand in de samenleving? En hoe zorgen we ervoor dat de lectoraten en masteropleidingen de aansluiting op elkaar en op de samenleving behouden en uitbouwen?”

Naast het bewaken en blijven ontwikkelen van de onderzoeks- en onderwijskwaliteit van het AKMI, vallen ook de internationale netwerkvorming van het AKMI, besluiten over promotietrajecten en het voorzitten van het lectorenoverleg tot het takenpakket. Deze werkzaamheden zijn nu onderdeel van de portefeuille van de decaan. Decaan Jean Tillie: “Met de groei van het AKMI is het belangrijk geworden een hoofd Kenniscentrum te benoemen, om zo maximaal de opdracht die er voor het kenniscentrum ligt te kunnen uitvoeren.”

Van den Heuvel studeerde Psychologie aan de Universiteit Utrecht, de stad waar hij ook woont. Hij promoveerde bij Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Tilburg. Op dit moment is hij lector Sportbusiness bij Fontys Hogescholen in Tilburg. Hij onderzocht onder meer de economische en maatschappelijke waarde van sport voor een stad . “En juist de nadruk op stedelijke vraagstukken vind ik bij het AKMI zo interessant”, licht Van den Heuvel toe.