Hogeschool van Amsterdam

Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

Eltje Bos is gastredacteur van Social Dialogue online May 2018

4 jun 2018 15:00 | AKMI

Eind mei verscheen Social Dialogue Online Magazine May 2018. Thema van dit nummer is “Art and Social Work”. Gastredacteurs voor deze uitgave zijn Professor Ephrat Huss van de Ben Gurion University of the Negev en Eltje Bos, lector Culturele en Sociale Dynamiek, HvA. Carolyn Noble is hoofdredacteur van Social Dialogue Online Magazine.

Op pagina's 4 en 5 beschrijven Ephrat Huss en Eltje Bos het belang van kunst en cultuur in onderwijs en sociaal werk en de mogelijke bijdrage van kunst aan o.a. het onderwijs, sociaal domein en onderzoek. Dit onderwerp sluit aan bij het internationale boek "Working with culture and art in Social Work" dat zij hebben samengesteld, waaraan meer dan twintig auteurs vanuit landen over de hele wereld meegeschreven hebben. Dit boek zal vanaf oktober 2018 verkrijgbaar zijn.

Ook Platform Stad en Wijk heeft aandacht besteed aan dit onderwerp. Lectoren van meerdere hogescholen zijn betrokken bij het onder de aandacht brengen van het belang van de inzet van kunst en cultuur in de ondersteuning en zorg.