Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

General Counsel Netherlands - Jaarcongres Legal management

11 apr 2017 15:01 | AKMI

Op 6 april hield Ivar Timmer een presentatie op het jaarcongres van het netwerk van de Nederlandse general counsel. Bij dit netwerk zijn circa 250 hoofden Juridische Zaken uit het Nederlandse bedrijfsleven aangesloten, waarvan er ruim 150 aanwezig waren.

In de presentatie werd onder andere ingegaan op de vraag wat alumni van de master Legal Management kunnen betekenen voor bedrijfsjuridische afdelingen. De presentatie werd ondersteund door een video met alumnus Steven ter Horst (Chief Innovation Officer, Houthoff Buruma).

Voor veel van de aanwezigen was het, in de woorden van de organisatoren, een ware eyeopener. Bij velen bleek de master Legal Management nog niet bekend, hetgeen gezien de jonge leeftijd van de opleiding logisch is. Mooie reclame voor de opleiding! De thema’s op het congres bevestigden ook dat legal tech hét onderwerp wordt voor de komende jaren. Alle aanwezigen oriënteerden zich op de mogelijkheden van legal tech voor hun afdeling, of zijn hier al intensief mee bezig, en hebben grote behoefte aan professionals die ze hierbij kunnen ondersteunen.

De sheets van de presentatie zijn hier terug te lezen.