Hogeschool van Amsterdam

Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

Op zoek naar de waarde van cultuur

Verslag congres 'Maatschappelijke Waarde van Cultuur' op 30 juni 2016

13 jul 2016 14:34 | AKMI

Donderdag 30 juni 2016 stond in het teken van het congres 'Maatschappelijke Waarde van Cultuur'. Het jaarcongres van het lectoraat Management van Cultuurverandering was een dag vol inspirerende presentaties, workshops en Amsterdamse professionals.

Lector Alex Straathof begon de dag met een presentatie over cultuur, cultuurverandering en hoe het lectoraat aankijkt tegen de maatschappelijke waarde van cultuur. Saskia Stuiveling, oud president van de Algemene Rekenkamer, ging daarna in op de effecten van internet en digitalisering op de maatschappij.

(Onder) Saskia Stuiveling:

Na het plenaire gedeelte van het congres was er de mogelijkheid om deel te nemen aan één van de vier workshops. Anna de Zeeuw en Nies Medema zijn samen met de deelnemers aan de slag gegaan met het thema Talenten en tools van de participatieprofessional. In de workshop van Samir Achbab en Damayanti Gunawan stond het Netwerkonderzoek Taalaanbieders in Nieuw-West centraal. Krispijn Faddegon en Wouter Smit zijn met de deelnemers aan de slag gegaan met het thema De veranderende rol van gemeenten. De vierde workshop met de workshopleiders Erik Essen en Alex Straathof ging in op het signaleren van integriteitsrisico’s.

(Boven) Impressie Workshop 1: Talenten en tools van de participatieprofessional

Kijk voor meer informatie over het jaarcongres op www.hva.nl/waardevancultuur.

Contact

Neem voor vragen contact op met lector Alex Straathof:

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien