Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

Vierde editie HvA Research Battle

12 jun 2013 09:55 | AKMI

De Hogeschool van Amsterdam maakt zich op voor de vierde editie van de Research Battle. Tijdens deze wedstrijd nemen studenten en medewerkers van verschillende domeinen het tegen elkaar op. De opdracht is om in vijf minuten jouw onderzoek te pitchen voor een vakjury.

Domein Maatschappij en Recht heeft er voor gekozen géén voorronde te houden (het evenement van 18 juni komt te vervallen) en zelf drie onderzoeken voor te dragen.

De deelnemers

Dit zijn de deelnemers:

• Stephanie Verdoolaege (onderzoeksleider) en Dave Castricum (stagiair TP) over bewonersgestuurde wijkontwikkeling (Urban Management)
  • Marc van Duijvenvoorde (student HBO Rechten) met over een nieuwe berekeningsmethode voor kinderalimentatie (Law)
  • Michiel Lochtenberg (student master Social Work) over een voorziening in zelfbeheer voor en door (voormalig) dak- en thuislozen. (Social Work)

De beoordeling

De onderzoekers worden beoordeeld op kwaliteit, presentatie en inhoud. De jury kijkt ook naar het belang van het onderzoek voor de maatschappij, de beroepspraktijk en het onderwijs.

De selectieronde

De selectieronde vindt plaats op woensdag 4 september in de ochtend. Hier worden de 21 domeinkandidaten teruggebracht tot 4 docenten en 4 studenten; de finalisten. De jury wordt (onder voorbehoud) gevormd door Marcelle Peeters (O2), Ronald Ockhuysen (VK), Sebas Veeke (CMR), Rik Bleeker (AEB) en Paul van de Water (Folia). Uiteindelijk nemen de beste onderzoekers van de domeinen het tegen elkaar op in de finale op 3 oktober.

De Research Battle was eerder bekend onder de naam Very Short Introductions. In 2012 ging de titel naar Janneke de Vries, toentertijd onderzoeker in opleiding bij het domein Gezondheid.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de onderzoekswedstrijd op www.hva.nl/research-battle .