Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

Lector Rob van Otterlo begeleidt promotie UvA

22 mei 2013 10:52 | AKMI

Op 27 maart 2013 promoveerde Maarten de Haas aan de UvA bij hoogleraar en lector Rob van Otterlo op het proefschrift "Up or out? Archetypes and person-organization fit in Dutch law firms". Dr. Maarten de Haas is de eerste promovendus die met succes zijn promotie afrondde onder leiding van Rob van Otterlo. Maarten is werkzaam als partner/consultant bij Raymakers v.d. Bruggen te Weesp en woont in Amsterdam. Op dit moment begeleidt Rob van Otterlo nog twee (buiten)promovendi.

Het onderzoek van De Haas behandelt het managen van de human resources in grote advocatenkantoren. Dit thema sluit goed aan bij onderzoek van het lectoraat Organizing Legal Services en bij de nieuwe master Legal Management. Rob geeft in de master het vak HRM, waarin hij de bevindingen van De Haas meeneemt en zo de koppeling maakt tussen wetenschap, onderwijs en praktijk.

Rob van Otterlo, r.c.h.van.otterlo@hva.nl

Publicatie

M.J.O.M. de Haas (2013). "Up or out? Archetypes and person-organization fit in Dutch law firms" . Faculty Faculty of Economics and Business, University of Amsterdam. Dissertation.