Hogeschool van Amsterdam

Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

Interview Samir Achbab over Evaluatieonderzoek Schoolveiligheids- team

25 apr 2013 10:37 | AKMI

Afgelopen dinsdag 17 april is de eerste aflevering van Radio Studio HvA uitgezonden op Amsterdam FM. Het radioprogramma zal wekelijks op dinsdag tussen 17.00 - 18.00 uur worden uitgezonden.

Het uur staat in het teken van ondernemerschap, creativiteit en de verbinding met de stad. De opnames vinden plaats in Studio HvA, de vaste presentatoren zijn Paul van de Water (Directeur Folia Civitatis) en Alex van Heeswijk (Docent minor Ondernemerschap). Bekijk het filmpje om een indruk te krijgen van de opnames.

Onderzoek van de week In een vraaggesprek vertelt Samir Achbab (onderzoeker van het Lectoraat Management van Cultuurverandering van Urban Management) over de uitkomsten van zijn onderzoek naar de invloed van schoolveiligheidsteams op de schoolveiligheid en het schoolverzuim. Dit onderzoek is het afgelopen jaar uitgevoerd in opdracht van DMO Amsterdam (Dienste Maatschappelijke Ontwikkeling) en werd uitgevoerd op het Calvijn met Junior College in Amsterdam Nieuw-West. Luister naar het onderzoek van de week.

ACE - minor ondernemerschap Deze week kon je luisteren naar Martin Haring (Docent minor Ondernemerschap) die vertelde over ACE (minor ondernemerschap) en de snelkookpan die van de zomer weer plaats zal vinden. De snelkookpan is een weekend waarbij medewerkers van de HvA en Inholland de kans krijgen om een onderneming te starten. Luist het fragment van: ACE, Martin Haring.

Daarna vertelde Daniël Haverkort (coördinator BOOT Oost) over wat BOOT (Buurtwinkels voor Onderwijs, Onderzoek en Talentontwikkeling) doet voor en met de stad. Een medewerker van BOOT zal elke week een vraag beantwoorden tijdens de vaste rubriek 'de vraag van de week'. Wieteke Seelen (communicatiemedewerker BOOT) vertelde deze week waarvoor buurtbewoners allemaal terecht kunnen bij BOOT. Heb je een leuke vraag voor volgende week, stuur dan een mail naar boot.communicatie@hva.nl.

Luister het interview met Daniel Haverkort over BOOT . Of luister naar het antwoord op de vraag van de week .

Lectoren Column Er worden verschillende onderwerpen die door de lectoren van de Hogeschool van Amsterdam worden onderzocht aangesneden tijdens de lectoren column. Deze week vertelde Willem Verbaan (lector Vastgoedeconomie) hoe de crisis is ontstaan in de bouw en wat de voor de handliggende oplossingen zijn. Maar nu de crisis langer aanhoudt moet de zaak opnieuw tegen het licht worden gehouden en moet er worden gekeken naar factoren als samenwerken en processen. Luist naar de Lectoren Column .

De afleveringen van Radio Studio HvA zijn wekelijks live te beluisteren via 106.8 FM, kabel op 103.3 FM of via live stream .