De start van 10K generatie 5

Geen resultaten gevonden

Het 10K-programma ging op 16 september van start met de vijfde generatie van de 10K Pre-Incubator van de Hogeschool van Amstetrdam. Deze groep bestaat uit zeven studenten-startups die de komende 20 weken zullen werken aan het ontwikkelen van hun business modellen, teams en ondernemerscompetenties. De 10K Pre-Incubator is het HvA-programma dat studenten met een creatieve oplossing of duurzame innovatie de mogelijkheid biedt om te onderzoeken hoe zij van dit idee een echte startup kunnen maken. Een twintig weken durend extracuriculair programma met coaching, masterclasses en het werken aan de 24 steps of Disciplined Entrepreneurship.

Intensieve week
Traditiegetrouw starten we het 10K-programma met een intensieve week. Tijdens deze week starten de startups met de 24 steps of Disciplined Entrepreneurship, krijgen ze hun eerste twee masterclasses over de onderwerpen 'First Impressions' van Anke van Luyt en 'Visual Thinking' van Harriët Robijn en leren de studentondernemers elkaar en de 10K coaches kennen.

Zeven nieuwe startups
Vanaf dit jaar is het 10K programma ook opgesteld voor studenten van andere universiteiten in Amsterdam die nog niet afgestudeerd zijn. Dit resulteerde in een echte ambitieuze groep van studentenstartups met ideeën variërend van voeding, finance, zorg, educatie, communicatie tot bouwkunde. In de aankomende weken zullen we deze startups één voor één introduceren.

Twee nieuwe coaches
Daarnaast hebben we twee nieuwe coaches voor het 10K programma mogen verwelkomen. Stefan van Cleef – een industriële ontwerper die verschillende producten heeft gemaakt en bedrijven opgericht in een internationale setting. En Puck Middelkoop – met een marketingachtergrond en oprichtster van Hulaaloop, een circulair bedrijf met een abonnement op het huren van kinderkleding.

Zeven Masterclasses
Nu dat de intensieve week voorbij is, vervolgt het programma zich op een tweewekelijkse basis. Naast het coachen en het werken aan de 24 steps of Disciplined Entrepreneurship krijgen de startups een masterclass. Komende halfjaar presenteren we met trots de zeven masterclasses gegeven door: Whello, Graydon, Motivaction, Florescat Consultancy, Verhaalmakers, House of Performance en Slingshot Ventures .

Wil jij deelnemen aan het het 10K programma als een bachelor student? Of ben je geïnteresseerd in het 10K programma? Mail ons op: ondernemerschap@hva.nl