The Work Lab

HRM en diversiteit

Hoofdstuk

De HRM-professional heeft het niet altijd even makkelijk met het volgen van alsmaar nieuwe concepten en trends die in het werkveld opdoemen. Om er een paar van de afgelopen jaren te noemen: diversiteitsbeleid, talentmanagement, e-HRM, jobcrafting, bevlogenheid, duurzame inzetbaarheid. En alleen kennis ervan nemen is niet genoeg; je moet als HRM-professional ook nog kunnen bepalen of zo’n concept van waarde kan zijn voor je organisatie. En zo ja: hoe dan?

HRM Heden en Morgen: evidence-based practice en practice-based evidence geeft inzicht in wat werkt in HRM in het heden en biedt inspiratie en tips hoe het HRM van morgen vorm kan krijgen. HRM is een uitdagend en belangrijk vakgebied. De impact – bedoeld en onbedoeld – van HRMpraktijken op het succes van organisaties en het welzijn van de medewerkers van die organisaties is immers groot.

Er bestaan echter veel HRM-praktijken, perspectieven, hypes en theorieën waarvoor overtuigend bewijs dat ze echt werken ontbreekt. In de dagelijkse HRM-praktijk is het lastig om inzicht te krijgen in wat goed werkt en waarom.

Referentie Meerman, M., & Ballafkih, H. (2020). HRM en diversiteit. In J. Valk, & L. Lopes de Leao Laguna (Eds.), HRM heden & morgen: evidence-based practice en practice-based evidence (pp. 388-417). Vakmedianet.
Gepubliceerd door  CAREM 1 januari 2020

Publicatiedatum

jan 2020

Auteur(s)

Martha Meerman

Publicaties:

Research database