The Work Lab

mw.  dr. J.A.G. Elshout (Judith)

Docent en onderzoeker
Telefoon:
0611732775
Email:
j.a.g.elshout@hva.nl
Werkadres:
Muller-Lulofshuis, Wibautstraat 5a, 1091 GH Amsterdam
Postadres:
Postbus 2171,1000 CD Amsterdam
Expertise:
werk, identiteit en zelfrespect; werkloosheid; sociale activering; maatschappelijke en arbeidsmarktparticipatie, en fitnesscultuur
Social media:
Website:
www.judithelshout.nl
Ga naar HvA Research Database

Judith Elshout is gepromoveerd socioloog. In 2008 studeerde zij aan de Universiteit van Amsterdam af met een scriptie over de ontwikkeling van fitnesscentra in Nederland en motivaties om te fitnessen. In haar proefschrift Roep om respect (2016) bestudeert zij hoe werklozen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt hun zelfrespect behouden in een meritocratiserende samenleving. Bronnen van respect en zelfrespect en de rol van een geldelijke beloning in de opbouw van zelfrespect staan centraal in haar proefschrift.

Momenteel doet Judith onderzoek bij het lectoraat Armoede Interventies (AKMI, FMR) naar verborgen armoede en werkende armen. Ook werkt zij bij het lectoraat Arbeid en Human Capital in Transitie (CAREM, FBE), waar zij als onderzoeker is betrokken bij het Amsterdams Experiment met de Bijstand. Bij de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening is Judith scriptiebegeleider en zoekt en onderhoudt zij verbinding met opdrachtgevers van scriptieonderzoek.

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database