The Work Lab

The Work Lab voor organisaties

The Work Lab helpt organisaties in het publieke domein en het bedrijfsleven met inzicht in vraagstukken rond verandering van werk als gevolg van de economische transformatie. Dat doen wij door onderzoek te doen, advies te geven en professionals op te leiden.

Onze aanpak is altijd evidence based en gericht op de langere termijn. Onze onderzoekers en docenten zijn gespecialiseerd in het inzicht geven in complexe vraagstukken en veranderdynamieken. Via actie-onderzoek geven we ook samen met professionals in organisaties vorm aan verbeteringen in de werkpraktijk. Voorbeelden van onze aanpak zijn onder ‘projecten’ op deze website te vinden.

De resultaten van ons onderzoek stellen we ter beschikking via publicaties en via de ontwikkeling van ondersteuning en praktische tools voor professionals en organisaties.

Samenwerking met uw organisatie

Als onderzoeksgroep binnen de Hogeschool van Amsterdam werken wij actief samen met organisaties. Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van afstudeerstages, gastcolleges, projectonderzoek (onderzoekers, docenten en professionals), bijscholing en symposia. U kunt ook contact opnemen met lector Daniel van Middelkoop (d.van.middelkoop@hva.nl). Wij vertellen graag meer over onze ideeën en mogelijkheden.

Deelnemen aan het Afstudeeratelier The Work Lab

Het is ook mogelijk om met een van onze (excellente) afstudeerstudenten een onderzoek uit te laten uitvoeren naar een thema dat past bij The Work Lab. Hiervoor organiseren wij jaarlijks (van februari tot en met juni) een afstudeeratelier. Onze afstudeerprojecten richten zich op de transitie van werk en raakt actuele thema’s zoals:

  • Het versterken van professionele teams en welzijn.
  • De impact van digitalisering op werk.
  • Het duurzaam en wendbaar organiseren van ‘Goed Werk’.
  • Het bestendigen van menselijk kapitaal in organisaties.

Ons aanbod:

  • Een (excellente) afstudeerder doet gedurende 20 weken fulltime (actie)onderzoek naar een vraagstuk binnen uw organisatie.
  • Een gespecialiseerde docent/onderzoeker begeleidt de afstudeerder vanuit de Hogeschool van Amsterdam.
  • Afstudeerders leveren een onderzoeksrapport op met een onderbouwd advies en implementatieplan.
  • Tussendoor organiseren wij kennisdeelsessies met en voor de afstudeerders en betrekken wij hierin ons professionele netwerk.

Bent u geïnteresseerd om namens uw organisatie deel te nemen aan het atelier? En heeft u daarbij een vraagstuk waar onze afstudeerders hun tanden in kunnen zetten? Neem dan contact op met op met Wander Meulemans docent-onderzoeker van The Work Lab.

Symposium Goed Werk

Wat is Goed Werk? Welke kenmerken zijn belangrijk voor goed werkgeverschap? En hoe geef je het vorm binnen je eigen organisatie?

Deze en meer onderwerpen kwamen aan de orde in het Goed Werk Symposium van begin november '22. Onder de deelnemers waren mensen vanuit de overheid, het bedrijfsleven en onderzoek & onderwijs. Doel van de bijeenkomst was uitwisseling van ervaringen en ideeën rond het thema.

Voor het najaar staat er een volgend symposium gepland. Neem gerust contact met ons op om deel te kunnen nemen.

Bekijk de aftermovie van het Symposium Goed Werk

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  CAREM 5 oktober 2023