Visueel beperkt en Covid-19: Co-Well zoekt digitale oplossingen

HvA-onderzoeker Joey van der Bie over digitale middelen voor visueel beperkten in tijden van Covid-19

14 okt 2020 14:40 | Kenniscentrum Digitale Media en Creatieve Industrie (CREATE-IT)

Hoe help je iemand met een visuele beperking om 1,5 meter afstand te houden of te navigeren door een ruimte met eenrichtingsverkeer? Op 27 oktober is onderzoeker Joey van der Bie (HvA-lectoraat Digital Life) te gast bij het SPUI25-programma ‘Van tekentafel tot praktijk’ waar hij vanuit het project Co-Well vertelt over digitale oplossingen voor kwetsbare groepen.

Vanuit de creatieve industrie wordt druk gezocht naar oplossingen voor de uitdagingen van deze tijd met behulp van digitale middelen. Hoe kan je er bijvoorbeeld voor zorgen dat iemand met een visuele beperking weet of de gesprekspartner wel 1,5 meter afstand houdt? Hoe navigeer je door een ruimte als je niet kan zien dat het gebouw eenrichtingsverkeer hanteert? Kan een app op je smartphone met afstandsdetectie hier een rol in spelen?

Spreker en moderator

Spreker: Joey van der Bie, senior onderzoeker bij het lectoraat Digital Life aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Trekker van het ACIN-project Co-Well project waar onderzoekers en kwetsbare groepen digitale oplossingen voor welzijnsverbetering ontwikkelen.
Moderator: Dominique van Ratingen, programmamanager Amsterdam Creative Industries Network (ACIN).

Online programma SPUI25

Het programma ‘Werken aan welzijn in coronatijd ’ van SPUI25 van de UvA, gaat over het belang van ‘co-creatie’ in deze nieuwe situatie.
Het online programma vindt plaats op 27 oktober van 17:00 tot 18:30 uur.

Informatie en aanmelding

Meer informatie en aanmelden via de site van Spui 25: je ontvangt een link naar de livestream.

Amsterdam Creative Industries Network (ACIN) is het landelijk talent-, kennis- en businessnetwerk voor de creatieve industrie en digitale technologie.

Joey van der Bie is onderzoeker bij het FDMCI-lectoraat Digital Life dat onderzoek doet naar innovatieve en creatieve technologie op het gebied van sensoren en digitale informatie voor gezondheid, welzijn en participatie.