Centuri voor instellingen

Centuri is een online vacaturesysteem, waar het stagebureau Pedagogiek mee werkt. Een instelling kan hierop eenvoudig een vacature plaatsen, die vervolgens zichtbaar wordt voor de studenten van de opleiding Pedagogiek.

Wilt u een vacature aanbieden?

Ga dan naar stage.centuri.hva.nl en log in met uw emailadres en wachtwoord. Indien u nog geen account heeft kunt u deze aanmaken. Uw account zal ter goedkeuring voorgelegd worden aan het stagebureau. Intussen kunt u wel vacatures aanmaken, deze worden pas zichtbaar voor studenten na goedkeuring door het stagebureau. Deze keuring is eenmalig en alleen bij uw allereerste aanmelding.

Let op: Onze 2e jaars studenten beginnen medio maart/april met het zoeken naar een stageplaats voor het studiejaar erop en starten met hun stage in september. De 3e jaars studenten beginnen in het 1e semester eerst met een minor en starten per 1 februari met hun stage.

Onze 1e jaars studenten worden in september door het stagebureau gekoppeld aan een stageplaats en starten in oktober met hun stage.

Heeft u nog vragen en/of hulp nodig? Raadpleeg de handleiding aan de rechterkant, u kunt ook contact opnemen met het stagebureau.

Veelgestelde vragen

Ga naar stage.centuri.hva.nl en klik aan de rechterkant op het logo organisatie aanmelden. Volg vervolgens alle stappen. Let op bij keuze opleiding: pas als de opleiding verspringt naar de rechterkant (dubbelklik of pijltje naar rechts) is de opleiding geselecteerd. U kunt zich voor meerdere opleidingen tegelijk aanmelden.

U kunt direct een (of meerdere) stageplaats(en) aanmelden.

U krijgt een email wanneer uw aanmelding is goed- of afgekeurd door het stagebureau.

Ga naar: stage.centuri.hva.nl en vul uw emailadres en wachtwoord in op de daarvoor bestemde velden aan de linkerkant. Let op: Indien u een account heeft voor 1 van de opleidingen, betekent dit niet dat u automatisch ook bij de andere opleidingen vacatures kunt plaatsen. Hiervoor dient u zich opnieuw aan te melden voor de andere opleiding(en). Wel kunt u zich voor meerdere opleidingen tegelijk aanmelden.

Klik op ‘Wachtwoord vergeten’ en vul uw gebruikersnaam (emailadres) in. U krijgt dan een email met daarin de mogelijkheid uw wachtwoord opnieuw aan te maken.

Ga naar het tabblad ‘Nieuwe vacature’. Vul het formulier zo compleet mogelijk in. Let op: de velden met sterretje zijn verplicht.

Dit is alleen mogelijk als er nog geen reactie op de vacature is geweest.

Ga hiervoor naar tabblad ‘Dashboard’. U vindt vacatures onder het kopje ‘vacatures’. Klik op de vacature die u wilt wijzigen. Vergeet na elke wijziging niet op ‘opslaan’ te klikken.

Bovenaan de vacature verschijnt een melding wanneer u deze niet meer kunt wijzigen. Uiteraard kunt u hier wel aangeven dat de vacature is vervuld of gearchiveerd moet worden. Wanneer er een foutieve vacature in de lijst staat, archiveert u deze en maakt u een nieuwe aan.

Van elke sollicitatie wordt er een mail gestuurd naar het opgegeven emailadres. Hierin staan de gegevens van de student. Laat binnen twee weken de student weten of deze wordt uitgenodigd of afgewezen voor de stage. Ook vindt u de sollicitaties terug in uw account op Centuri. Ga hiervoor op het Dashboard naar het kopje ‘Vacatures’ en klik op de desgewenste vacature. Wanneer u naar onder scrolt ziet u de naam van de student die gesolliciteerd heeft. Klik vervolgens op de naam van de student voor meer informatie.

Jazeker, deze wordt meegestuurd in de e-mail van een reactie.

Per stageplaats kan er maximaal 5 keer gesolliciteerd worden. Indien u in een vacature dus meerdere stageplaatsen aanbiedt, betekent dit automatisch dat er dat aantal keer 5 maal gesolliciteerd mag worden op deze vacature.

U hoeft niks te doen. De student zal de stageplaats (definitief) registreren in Centuri. U ontvangt hierover een bevestiging per email.

Neem in dit geval direct contact op met het stagebureau. Het stagebureau zal op haar beurt contact opnemen met de student om na te gaan wat er mis is gegaan.

Op uw dashboard ziet u aan de linkerkant een overzicht van alle stagiaires die bij u stagelopen. Wanneer u het vinkje ‘alle stagiaires’ aanvinkt, ziet u ook de stagiaires van de andere contactpersonen binnen uw instelling.

Indien de stageplaats is vervuld door een student van opleiding Pedagogiek en deze is nog niet geregistreerd, dan hoeft u niks te doen. De student zal de plek op ‘vervuld’ zetten. Indien de stageplek is vervuld door een student van een andere opleiding of school, of de student van de opleiding Pedagogiek heeft hem via een andere weg al geregistreerd, of er is een andere reden dat de plek niet meer beschikbaar is, dan kunt u de plek op vervuld zetten. Ga hiervoor naar het kopje ‘Vacatures’ op uw dashboard en klik vervolgens op de desbetreffende vacature. Vink ‘plaatsen vol’ aan. Klik nu bovenaan op opslaan. De stageplaats is nu niet meer beschikbaar voor studenten. U kunt ook plaatsen archiveren. Hiervoor vinkt u het vinkje ‘archief’ aan.

Let op: Indien u meerdere stageplaatsen heeft aangeboden binnen 1 vacature, dan zijn deze allemaal niet meer beschikbaar.

Ga naar het tabblad met uw naam. Hier kunt u al uw gegevens aanpassen. Vergeet naderhand niet op opslaan te klikken. Let op: Als u uw emailadres wijzigt, dan wijzigt u hiermee ook uw inlognaam.

Nee, helaas is dit niet mogelijk. Dit heeft te maken met de registratie van de stages. Elke plek is uniek. U dient een nieuwe stageplaats aan te maken (klik op ‘vacatures’ en dan op ‘toevoegen’).

Klik op uw profielknop (het poppetje) bovenin. U vindt bovenaan de knop ‘Contactpersoon toevoegen’. Vul de gegevens van deze contactpersoon in en klik daarna bovenin op ‘doorvoeren’. Het kan zijn dat u een melding krijgt dat deze persoon al bekend is bij uw organisatie. U mag deze melding negeren tijdens het toevoegen van contactpersonen wanneer de contactpersoon nog niet bekend is bij uw organisatie. Indien de contactpersoon al wel bekend is bij uw organisatie, is het verstandiger om de contactpersoon te bewerken. Als laatste kan er gekozen worden bij welke academie/opleiding de contactpersoon toegevoegd moet worden. Hier dubbelklikt u op VO. Vervolgens klikt u op "doorvoeren". Er wordt nu een aanvraag naar het stagebureau gestuurd. Zodra deze is goedgekeurd kan er een inlogaccount gemaakt worden. Als u een al bestaand contactpersoon wilt autoriseren of "superuser" wilt maken (deze contactpersoon heeft dan dezelfde rechten als u en kan dus ook andere contactpersonen autoriseren) klikt u op uw profielknop (het poppetje bovenin). Onderaan vindt u alle contactpersonen van uw organisatie. Klik op de betreffende contactpersoon. U ziet dan een tabblad "maak account" en een tabblad "voeg superuser recht toe". Klik op de gewenste autorisatie en klik op doorvoeren. Er gaat automatisch een mail naar de betreffende contactpersoon. Deze dient dan nog een inlog aan te maken. Op deze wijze kunt u ook de autorisatie tot "superuser" verwijderen d.m.v. de knop "verwijder superuser recht".

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 6 april 2023