Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

De inzichten in hoe jonge en oudere kinderen het beste begeleid kunnen worden in hun ontwikkeling veranderen voortdurend. Net als de wereld waarin ze opgroeien. Als dat je interesseert, dan is de deeltijdopleiding Leraar Pedagogiek iets voor jou.

Schrijf je in
Bachelor Leraar Pedagogiek deeltijd: Iets voor jou?

Begin jij na de zomer met Leraar Pedagogiek deeltijd? Wij hebben alle belangrijke info voor je op een rijtje gezet.

Ga naar Start Opleiding

Dit ga je doen

De opleiding Leraar Pedagogiek deeltijd is sterk praktijkgericht en bied je een stevige theoretische basis. De opleiding werkt met beroepstaken gebaseerd op de kerntaken van een hbo-pedagoog.

Bachelor Leraar Pedagogiek deeltijd: De opleiding
Jaar 1

In jaar 1 oriënteer je je breed op het beroep van pedagoog/leraar pedagogiek. Elk blok werk je aan een beroepsopdracht. Ook volg je kennisvakken en vaardigheidstrainingen. Je loopt stage in het pedagogische werkveld en krijgt studieloopbaanbegeleiding.

Jaar 2

In jaar 2 richt je je zowel binnen de beroepsopdrachten, vaardigheidstrainingen en hoorcolleges als binnen de stage op de meer complexe opvoedsituaties. Je kiest zelf een stage voor 8 uur per week.

Jaar 3

In jaar 3 richt je je op de didactische kant van het onderwijs. Modules zoals Didactiek in de veilige klas en Krachtige leeromgeving staan centraal. Daarnaast loop je het hele jaar stage, gemiddeld 2,5 dag in de week. Ook zijn er supervisiebijeenkomsten die je ondersteunen bij het uitvoeren van je stage.

Jaar 4

In jaar 4 volg je een minor naar keuze. Daarna loop je je LiO-stage waar je ook je afstudeeropdracht uitvoert. Hierbij ontwikkel je een innovatief beroepsproduct voor de onderwijspraktijk.

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Je wordt tot deze opleiding toegelaten met een havo-, vwo- of mbo 4-diploma of een vergelijkbaar buitenlands diploma.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

40 uur per week

Bij een volledig programma heb je circa 10 contacturen per week. Daarnaast werk je 15-20 uur aan projecten, opdrachten en het voorbereiden van lessen en tentamens.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met extra kosten voor boeken, readers en vakmaterialen van ongeveer € 600 per jaar.

Lees meer over studiekosten

Waarom Leraar Pedagogiek deeltijd aan de HvA?

Lerares voor de klas
  • In de deeltijdopleiding krijg je les volgens de blended-learning didactiek: face-to-face onderwijs afgewisseld met tijd- en locatie-onafhankelijk onderwijs zoals webcolleges, flitscolleges en e-coaching.
  • Naast veel vakkennis doe je ook didactische en pedagogische kennis op. Kennis die je direct leert toepassen tijdens beroepsopdrachten en stages.
  • Als leraar pedagogiek heb je reële baankansen en impact op volgende generaties.
  • Je krijgt te maken met een grote diversiteit aan leerlingen en ouders en werkt samen met andere professionals en instellingen.

Voor wie?

Lerares en leerling
  • Je hebt interesse in opvoeden, leren en opgroeien.
  • Je hebt interesse in sociaal, cultureel en maatschappelijk werk.
  • Je wilt graag direct impact hebben op jongeren.