Fit in de stad

​​​​​​​​Buiten de kantooruren is de Zuidas bijna uitgestorven. Een tool daagt hardlopers uit om in het gebied van de Zuidas hun rondje te lopen. Zo houd je de bewoners gezond en de omgeving gezellig. 

Coen Smits van Oyen, student Engineering Elektrotechniek, en Morris de Vilder, student Engineering Technische Bedrijfskunde, werken aan een interactieve Led-running tool, waarbij stoeptegels met interactieve ledlampjes oplichten tijdens het hardlopen. Hun bedrijf Ledslead werd geselecteerd door het Startup in Residence Programme, met als doel de Zuidas buiten kantooruren te verlevendigen.

In de gratis app stel je de gewenste tijd in of je kiest ervoor om tegen een virtuele tegenstander te rennen. De oplichtende tegels houden je in het juiste tempo. De testroute ligt al klaar!

Startup in Residence

Startup in Residence is een samenwerkingsprogramma tussen de gemeente Amsterdam en startups. Vanuit de gemeente krijgen de startups verschillende workshops en een coach begeleid hen inde uitwerking van hun innovatieve ideeën voor grootstedelijke issues. Ook Coen (rechts) en Morris (links) werken samen met een coach hun versie verder uit.

SYBIT

Eerder won het duo de publieksprijs tijdens het eindevent van de minor SYBIT. Bij de minor SYBIT, Start Your Business In Technologie, worden ondernemende studenten vanuit de faculteit Techniek begeleid bij de start van een eigen bedrijf of bij de ontwikkeling van een idee.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 1 oktober 2018